Agenda week 5

Bestuurders

Zijn er niet veel te veel bestuurders in Nederland? Op die vraag gaat demissionair minister Remkes (Binnenlandse Zaken, VVD) in, tijdens een debat in de Verkadefabriek te Den Bosch op woensdag 31 januari om 20.00 uur. Zie www.onzedemocratie.nl.

Stemmachines

Vrijdag 2 februari dient het kort geding van Sdu uitgevers tegen de Nederlandse Staat naar aanleiding van het besluit van minister Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing, VVD) stemmachines van fabrikant Sdu af te keuren. De Sdu wil afdwingen dat al haar stemcomputers bij de komende Statenverkiezingen in maart worden gebruikt.

Congres GroenLinks

Zaterdag 3 februari houdt GroenLinks congres in de Jaarbeurs in Utrecht. Met onder meer de vaststelling van de kandidaten voor de Eerste Kamer en de verkiezing van een nieuw partijbestuur.