Aanhoudend zacht weer

Opnieuw alarmerende berichten over de opwarming van de aarde. Wetenschappers sluiten zelfs een temperatuurstijging van tenminste 6 graden in deze eeuw niet uit. Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe internationale klimaatrapport gepresenteerd.

Vooruitlopend daarop lekken de eerste gegevens uit dit rapport al naar buiten. In ieder geval past de huidige januarimaand goed in het beeld van de opwarmende aarde.

Het huidige record, een maandtemperatuur van 6.2° C, wordt verpulverd. Dit jaar komt januari uit op 7° C. Komende nacht blijft het kwik ver boven nul. In het westen komt de temperatuur niet onder de 7° C. Verder valt er op veel plaatsen tijdelijk wat lichte regen of motregen.

Morgen handhaaft de bewolking zich, maar het is wel overwegend droog. Met name ’s middags is een enkele kortstondige opklaring mogelijk. Bij een meest matige westenwind wordt het 's middags een graad of 9° C.

Woensdag trekt de wind verder aan als een lagedrukgebied via de Noordzee koers zet naar Denemarken. Vooral in het noorden gaat het regenen. De temperatuur blijft hoog met 8 tot 10° C.

Gedurende de rest van de week verandert er qua weer en temperatuur weinig. De kans op regen is vrij klein, en met middagtemperaturen van gemiddeld 9° C blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Zicht op koud winterweer is er in de verste verte niet.