Naaktfoto´s van zegevierende bieflappen!

bieflappie1.jpgMet een zeker masochisme worden in Argentinië om de haverklap ranglijstjes gepubliceerd waarin de internationale positie van het identiteitsonzekere Argentijnse volk wordt weergegeven. Dat ze op de hitlijst van minst corrupte naties van Transparency International de 97ste plaats delen met Madagascar en Malawi. Of dat ze volgens de wereldvoetbalbond Fifa de op twee na de beste voetbalnatie ter wereld zijn. En dat het dagelijkse leven in 141 hoofdsteden duurder is dan in Buenos Aires. Maar meestal is de boodschap treurig van aard: dat het in dit eens zo beschaafde land verdomme steeds erger en gekker wordt. 

De krant La Nación van deze zondag staat helemaal vol met alle mogelijke internationale vergelijkingen. Hoofdconclusie is dat het land volgens het Wereld Economisch Forum op een lijst van 125 landen de 69ste positie inneemt voor wat betreft de internationale concurrentiepositie. Factoren als het onderwijs, de infrastructuur en gezondheidszorg worden bij dat onderzoek in ogenschouw genomen. Argentinië stond voorheen op de 54ste plek. Zwitserland is 1ste en Nederland 9e.

Het Argentijnse rechtssysteem is even onafhankelijk als dat van Ethiopië. Steekpenningen spelen in dit Zuid-Amerikaanse land een net zo grote rol bij het nemen van politieke beslissingen als in Burundi. En de kwaliteit van het openbaar onderwijs is identiek aan die in Zimbabwe. Met andere woorden: Argentinië is een echt Afrikaans land.

Maar in dezelfde krant staat ook heel goed nieuws. Volgens een studie van het Ierse tijdschrift International Living is Argentinië één van de beste tien landen om in te wonen. Het is er goedkoop, de zon schijnt dikwijls en het nachtleven is fantastisch!

Uit eigen waarneming kan ik daar na vier jaar aan toevoegen dat de Argentijnen ook onverslaanbaar kampioen zijn in de afdelingen: meest verwende rijkeluiskinderen, tv-presentatoren met lange haren, gemene verkeersduivels en allerbeste vleesbraders.

In die laatste categorie is de onbetwiste wereldkampioen kok Gastón Rivera van restaurant La Cabrera in de prachtige wijk Palermo van Buenos Aires. En om te laten zien dat ik niet overdrijf, toon ik hier de naaktfoto´s van de zegevierende Argentijnse bieflapjes van gisteravond.

In de categorie Bife de Chorizo:

bieflappie2.jpg

 

 

 

 

 

In de categorie Lomo:

bieflappie3.jpg

 

 

 

 

 

En in de categorie Ojo de Bife:

bieflappie1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo en dan ga ik nu weer snel liggen verteren naast het zwembad.

    • Marcel Haenen