Hasselblad met 31 megapixel

Het Zweedse cameramerk Hasselblad levert – in ieder geval qua prijs – de top op het gebied van fotografie. Het digitale vlaggenschip, de H3D-39 39 megapixel, kost zo’n 32.000 dollar (24.800 euro). Echt iets voor de professionele fotografen op deze aarde en daarbuiten. Of leuk als amateur je vingers bij af te likken. Hasselblad introduceerde

hasselblad2.pngHet Zweedse cameramerk Hasselblad levert - in ieder geval qua prijs - de top op het gebied van fotografie. Het digitale vlaggenschip, de H3D-39 39 megapixel, kost zo’n 32.000 dollar (24.800 euro). Echt iets voor de professionele fotografen op deze aarde en daarbuiten. Of leuk als amateur je vingers bij af te likken.
Hasselblad introduceerde onlangs een nieuw model dat vriendelijker geprijsd is: de H3D-31, een digitale camera met 31 megapixels à 25.000 dollar (19.400 euro). Dan maar geen wereldreis. Met full frame 48 mm foto’s in zulke enorme resoluties duurt het wel ‘even’ om een plaat op een flashkaartje op te slaan: er zit tussen elke twee foto’s minstens 1,2 seconden om al die miljoenen pixels weg te schrijven. Een goedkopere digitale spiegelreflex ramt er snel 4 tot 10 opnames per seconde uit, maar daar draait het bij Hasselblad niet om. Het gaat om de kwaliteit.
Kijk hier om te watertanden bij de overige specificaties.hasselblad.png


    • Marc Hijink