Zacht

Hoge temperaturen voor de tijd van het jaar domineren de komende dagen. Morgen regent het af en toe, maar het begin van volgende week verloopt goeddeels droog. De hoeveelheid zon blijft echter beperkt. Het bewolkte weerbeeld wordt veroorzaakt door de aanvoer van vochtige lucht vanaf de oceaan. De meeste regengebieden trekken de komende dagen echter ten noorden van Nederland langs.

Ook vanavond en vannacht is het meest bewolkt, maar droog. De temperatuur daalt naar 2 à 3 graden in het zuidoosten tot 6 graden in het noordwesten in de avond. Daarna koelt het niet meer af, doordat we in zachtere lucht vanaf ver boven de Atlantische Oceaan terechtkomen.

In de westelijke tot noordwestelijke winden die deze milde lucht brengen, wordt morgen ook een regenstoring meegevoerd. Vooral in het oosten van het land brengt deze af en toe lichte regen. Het wordt 7 graden in Limburg tot 9 graden in het westen van het land. De westenwind is matig tot krachtig, soms hard, aan zee, kracht 4 tot 7.

Maandag en dinsdag doet de wind het rustiger aan en ook is het dan meest droog. De zon krijgt echter weinig ruimte, dinsdag waarschijnlijk wat meer dan maandag.

Rond het midden van de week worden de regenkansen groter en trekt de wind flink aan. De gehele periode liggen de temperaturen op een hoog niveau met rond 8 of 9 graden als maximum overdag, en in de nachten waarden die op een graad of 5 uitkomen.