Televisie Voorkeur

Rechtstreeks vanuit Ahoy in Rotterdam presenteren Daphne Bunskoek en Ellen ten Damme het muziekprogramma De vrienden van Amstel live! met optredens van onder meer Racoon, Frank Boeijen, Bennie Jolink, Ilse de Lange, Rowwen Hèze (foto) en Guus Meeuwis. Foto Lex van Rossen ROWWEN HEZE, JACK POELS 3E VAN LINKS. T.A.V. MUZIEKREDAKTIE FOTO LEX VAN ROSSEN Rossen, Lex van

actualiteit

Buitenhof. Onder anderen een gesprek met politiek leider van de VVD, Mark Rutte, over zijn leiderschap, het oppositievoeren en de komende Provinciale Statenverkiezingen. Ned.2, 12.05-12.55u.

documentaire

Panorama: Dedecker. Brulboei van de Noordzee, nestbevuiler, populist en opportunist zijn enkele omschrijvingen van Jean-Marie Dedecker, het enfant terrible van de Belgische politiek. Na eind vorig jaar uitgespuwd te zijn door het politieke establishment biedt Dedecker zich aan met ‘Lijst Dedecker’: fatsoenlijk-rechts, een alternatief voor het Vlaams Belang. In de reportage wordt de politicus enkele maanden gevolgd. België 2 (Canvas), 20.00-21.05u.

Zembla: Wonderdokters van de WAO. Reportage over de keuringsartsen bij het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV), die afgelopen jaar dreigden met stakingen uit protest tegen het strenge beleid van het UWV, waardoor mensen die niet in staat zijn om te werken toch moesten worden goedgekeurd. Ned.3, 22.15-22.55u.

The meaning of life: God or not? Laatste aflevering van driedelige serie waarin bekende Britten ingaan op de zin van het leven. BBC1, 23.15-23.45u.

praatprogramma

Tegenpolen. Gasten zijn de cabaretière Sara Kroos en programmamaakster Esmaa Alariachi. Esmaa is één van de drie ‘meiden van Halal’. Hoe ad rem ze in haar programma ook is, ze houdt zich altijd aan de regels van de islam. Sara Kroos is een theaterbeest dat overal tegenaan schopt en regelmatig shockeert met haar taalgebruik. Ned.2, 22.50-23.20u.

informatief

Thema: Film Festival Rotterdam 2007: Cinema De Jong. Praatshow vanaf het 36ste internationale filmfestival in Rotterdam met onder anderen acteur Rutger Hauer, regisseur Koen Mortier en schrijver Tommy Wierenga over zijn held: regisseur Werner Herzog. Gevolgd door Cinema.nl waarin een selectie van korte films uit de competitie van het festival en gesprekken met de regisseurs. Ned.3, 20.30-21.25u. & 21.25-22.15u.

Overleven: De Grote Storm De laatste jaren hebben enkele grote overstromingsrampen plaatsgevonden. Voor de lage landen was 1953 een rampjaar. 50 jaar lang werden dijken gebouwd om België tegen overstromingen te beschermen. Nu blijkt dat het niet veilig wonen is achter die dijken. Wetenschappers zijn het er over eens: de rivier moet meer ruimte krijgen. Als morgen een nieuwe grote storm de Schelde intrekt, zal de catastrofe groter zijn dan in 1953. België 2 (Canvas), 22.00-22.35u.

muziek

BBC One sessions: Norah Jones. Muziekspecial over Norah Jones, zangeres, pianiste en liedjesschrijfster uit de Verenigde Staten. Jones speelt nummers van haar eerste twee zeer succesvolle cd’s. BBC 1, 23.45-0.30u.

Kunst

NPS Arena. Ineke Middag van het Singermuseum in Laren vertelt over de roof van zeven bronzen beeld in januari, architectuurcriticus Bernard Hulsman van NRC Handelsblad over kanshebbers voor het Jaarboek Architectuur, waarin een overzicht komt van de opmerkelijkste nieuwe gebouwen in Nederland. Verder veel over de jaren zestig naar aanleiding van de expositie Sixties! in het Gemeentemuseum Den Haag, met onder anderen Willem de Ridder en conservator Hans Janssen over Fong Leng en Mathilde Willink. Ned.2, 17.00-18.55u.

sport

NOS- Studio Sport. Na het tennis volgt een rechtstreeks verslag van het WK veldrijden in het Belgische Hooglede met onder anderen de Nederlandse wereldkampioene Marianne Vos. Verder live beelden en samenvattingen van de Wereldbeker sprint in Heerenveen (schaatsen) en van Jumping Amsterdam (paardensport). Ned.1, 9.50-17.50 & 18.00-19.10u.

De wedstrijden. Verslag van de gespeelde eredivisiewedstrijden en terugblik op Europees eredivisievoetbal. Tien, 19.00-20.30u. & 22.45-23.45u.

NOS-Studio Voetbal. Youri Mulder en Hugo Borst analyseren met een gast het (inter)nationale voetbal. Ned.1, 21.55-22.50u.