Televisie Film van de dag

Funny Girl. Barbra Streisand had al in twee Broadway-musicals gespeeld, een aantal succesvolle platen gemaakt en drie televisiespecials op haar naam staan, toen ze haar filmdebuut maakte in Funny Girl , de verfilming van de gelijknamige musical uit 1964, die door componist Jule Styne en tekstschrijver Bob Merrill speciaal op het lijf van haar werd geschreven. Ze ontving meteen een Oscar voor haar rol als de joodse comédienne en zangeres Fanny Brice, die aan het begin van de vorige eeuw furore maakte.De muzikale ‘ biopic’ over haar leven gaat met name over haar stormachtige relatie met entrepreneur en dwangmatige gokker Nicky Arnstein, gespeeld door Omar Sharif. Het meest bekend zijn de vertolkingen van de liedjes People en Don’t Rain on my Parade. De film werd in 1975 gevolgd door Funny Lady, een in alle opzichten inferieur vervolg.(William Wyler, 1968, VS), RTL 4, 13.15-15.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg