Schoolsucces en sekse (2)

Leuk verhaal, die column. Je krijgt zo de indruk dat jongens dommer zijn dan meisjes. Het omgekeerde is echter het geval. Toch kiezen meisjes massaal voor opleidingen waarmee weinig verdiend wordt of waarmee de kans op werk minimaal is. Dat is niet slim!

Mogelijk worden op scholen ook vaardigheden (competenties) geleerd waarvan het nut twijfelachtig is. Docenten zeggen ook dingen als `het belangrijkste is dat je iets leuk vindt` en dan krijg je dat meisjes `iets met kinderen` willen gaan doen en bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding als basisschooldocente. Jongens zijn `streetwijzer` en trekken zich gewoon niet zoveel van verkeerde adviezen aan. Mannen verdienen ook meer geld. Ze hebben meer mannelijk hormoon en zijn daardoor strijdlustiger en onafhankelijker en dat telt.

    • Freek Verkerk Per E-Mail