Radio Voorkeur

OVT. In het eerste uur een gesprek met beheerder van het landbouw- en juttermuseum Swartwoude op Ameland Anton Kiewiet over de oorsprong van jutten in Nederland. Dit naar aanleiding van de goederen die afgelopen zondag van het containerschip MSC Napoli op het strand van het Zuid-Engelse Devon aanspoelden en door de bewoners werden meegenomen. In het laatste uur het slot van het tweeluik over het Apollo-ruimtevaartprogramma. Veertig jaar geleden kwamen de drie bemanningsleden van de Apollo 1 om bij een brand in hun capsule. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Schilder Fons Haagmans vertelt over zijn overzichtstentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Verder architect Hubert-Jan Henket over zijn ontwerp voor het nieuwe Fries Museum aan het Zaailand, het centrale plein van Leeuwarden. Hij wil zijn gebouwen niet alleen functioneel maken; zij moeten ook aanzetten tot dromen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Voor 1 nacht. Gesprek met advovaat Bram Moszkowicz over zijn liefde voor auto’s, de zaak Holleeder, zijn vader en zijn joodse ‘roots’. Radio 1, 0.04-1.00u.