Radio Voorkeur

Opera live. Uitvoering van de opera Le nozze di Dorina van Baldassare Galuppi waarin het kamermeisje Dorina (Maria Grazia Schiavo) ondanks de bemoeienissen van de graaf en de gravin, met haar grote liefde trouwt. Opname van Kammerakademie Potsdam onder leiding van Sergio Azzolini in het Neues Palais in Sanssouci. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Gesprek met actrice en regisseuse Cox Habbema over de toneelmonoloog die zij maakte van het boek Nee heb je van de in 1990 overleden Renate Rubinstein. Rubinstein leed aan de multiple sclerose. Verder cultuurhistoricus Thomas von der Dunk over de Duitse film Das Leben der Anderen, over de Stasi-agent Wiesler die op het filmfestival in Rotterdam te zien is. Ook aanwezig journalist René van der Heijden over zijn romandebuut Haaiensafari. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. De 46-jarige advocaat en hoogleraar Geert-Jan Knoops vertelt over zijn werk in de Puttense moordzaak, de Deventer moordzaak en als adviseur van de advocaten van de opgehangen Iraakse dictator Saddam Hussein. Radio 1, 0.04-1.00u.