Rackham: Juanita K.

Rackham: Juanita K. (RAT Records 005; distr. AMG Benelux) ****-

Rackham:Juanita K.(RAT Records 005; distr. AMG Benelux)

Er zijn mensen die zich mysterieus gedragen (ik ben interessant!), er zijn er ook die het doodgewoon zijn. Juanita K. is er een van het laatste slag; wie is deze dame en wat zoekt ze? Ze maakt vrienden waar ze wil en onttrekt zich aan clans die haar willen claimen. Wie haar geheim wil ontdekken in het nostalgische ‘Juanita Kligopoulou’ raakt alleen maar in de war want na een blik op de ‘Boulevard of broken dreams’ slaat ze snel wat zijstraatjes in.

De groep Rackham, twee blazers, twee vocalisten, gitaar en ritmesectie, werd door de Belgische saxofonist Toine Thys bijeengegesprokkeld uit diverse jazz-, rock- en folkbands. Hoe het komt dat Rackham in het door Thys geschreven repertoire toch als een eenheid klinkt is een raadsel. Muzikaal vakmanschap? Artistieke integriteit ? Onbedorven speelplezier? Juanita K. is geen ordinaire one night stand maar een droomvrouw die je bij blijft, mits je haar eenzaamheid respecteert, zoals Delphine Gardin in de song ‘So long’.

FRANS VAN LEEUWEN

    • Frans van Leeuwen