Nieuwbouw bederft de oude binnenstad van Groningen

Ik wist niet hoe snel ik de krant van 22 januari weer dicht moest slaan. Ongelooflijk hoe men met de ontwerpen voor de Grote Markt in Groningen een mooi oud centrum durft te dumpen. En hoe men zulke dozen en `blorps` verzonnen krijgt.

Groningen heeft een mooie oude kern die al twee zwerende plekken bezit. Ten eerste die superlelijke PTT-blokken pal naast dat schitterende station. En ten tweede het Groninger Museum dat een prachtige singel met villa`s bederft. Op zich trouwens een geinig gebouw, maar niet op die plek. De Grote Markt kan een stuk mooier worden door het ontwerp aan de oude bebouwing aan te passen. Een goed voorbeeld is de wijk Brandevoort bij Helmond.

Het lijkt wel of de ontwerpers in Groningen hun uiterste best hebben gedaan om iedere sfeer en gezelligheid weg te nemen. Dat schijnt zo te moeten wil je eigentijds en modern zijn. Dus Groningers: blokkeer deze waanzin!

    • E. Vissers