Lefevere stapt naar rechter om `goede naam te zuiveren`

Rotterdam, 27 jan. Directeur Patrick Lefevere van wielerploeg Quickstep stapt naar de rechter in een poging zijn naam te zuiveren. ”Mijn eer en mijn goede naam zijn op zo`n manier in het gedrang gebracht, dat dit niet zonder gevolgen kan blijven”, sprak de baas van onder anderen Tom Boonen en Bram Tankink gistermiddag tijdens een persconferentie. Afgelopen week berichtte de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat Lefevere renners al jaren aanzet tot dopinggebruik. De manager eist schadevergoeding van de krant, de hoofdredacteur en de journalist die de stukken, grotendeels gebaseerd op anonieme bronnen, heeft geschreven. ”We zijn niet over één nacht ijs gegaan”, reageerde de auteur van de artikelen die als een bom in België zijn ingeslagen.