Filmfestival Rotterdam

Logo International Film Festival Rotterdam
Logo International Film Festival Rotterdam

Op het Internationaal Filmfestival in Rotterdam is dit jaar een overdaad aan films te zien. 250 lange films plus nog eens 425 korte in elf dagen. Speciale aandacht is er dit jaar voor de Roemeense cinema.

„Een fractie, meer zie je niet. En het waarborgen van de kwaliteit van die fractie is wat iedere bezoeker van het filmfestival bezighoudt. Je moet op gevoel kiezen, en soms op een voorgevoel. Voor La antena bij voorbeeld, een zwijgende Argentijnse film in zwart-wit, over de gevaarlijke invloed van tv. Of Rescue Dawn van Werner Herbers – een mooi eerbetoon aan de Amerikaanse gevechtspiloot Dieter Dengler.

Bas Blokker, 25 januari 2007

T/m 4 feb op 16 locaties in Rottterdam. Inl. www.filmfestival.nl; (010) 8909090