Feyenoord in beroep tegen schorsing

Voetbalclub Feyenoord tekent bij het internationaal sporttribunaal in Lausanne beroep aan tegen de onmiddellijke schorsing in het UEFA-Cuptoernooi. De Rotterdamse club nam die beslissing gistermiddag nadat ’s ochtends de motivatie van de Europese voetbalunie was bezorgd in Rotterdam.

Feyenoord wenst niets vrij te geven over de redenen van de UEFA om de club direct te verwijderen uit de Europese competitie. Feyenoord kreeg die straf vorige week vrijdag na zware rellen met supporters tijdens de wedstrijd in Nancy, eind vorig jaar. Aanvankelijk had de club een zware boete en een voorwaardelijke straf gekregen, maar nadat de aanklager van de UEFA beroep had aangetekend werd die straf omgezet in een onmiddellijke uitsluiting.

Feyenoord vraagt het sporttribunaal om de zaak met spoed te behandelen. De club hoopt op een uitspraak voor 14 februari. Op die dag stond de thuiswedstrijd in de derde ronde tegen het Londense Tottenham Hotspur gepland.

Feyenoord hoopt door een snelle uitspraak die wedstrijd alsnog te kunnen spelen. Anders loopt de club ongeveer 2 miljoen euro aan inkomsten uit ticketverkoop en tv-inkomsten mis. Daarom gaat de Rotterdamse club ook gewoon door met de voorbereidingen op het duel. Indien het geen gelijk haalt in Lausanne, krijgen supporters die al een ticket hadden hun geld terug.