Davids bereikt akkoord met Ajax

Voetballer Edgar Davids is dicht bij een terugkeer naar Ajax. De linksbenige middenvelder heeft een overeenkomst over een contract van anderhalf jaar bereikt. Alleen Tottenham Hotspur, de huidige werkgever van de 34-jarige oud-international, kan een overgang nog dwarsbomen.

Davids bekeek dit seizoen de meeste wedstrijden van zijn club vanaf de tribune. Bronnen rond de middenvelder willen niet vertellen hoeveel Tottenham Hotspur voor Davids vraagt. Ajax moet voor het einde van deze maand met de Engelse club tot een akkoord komen. Dan sluit de transfermarkt.

Met de komst van Davids gaat een grote wens van Henk ten Cate in vervulling. De trainer van Ajax is al meer dan een half jaar op zoek naar een ervaren middenvelder. Ten Cate werkte in het seizoen 2003-2004 bij Barcelona met Davids. De coach acht Davids in de huidige vorm nog steeds een aanwinst voor Ajax.

De Amsterdamse club versterkte zich in de winterstop ook al met Rio de Janeiro geboren Braziliaan Leonardo. Ajax begaf zich weer op de transfermarkt nadat het Duitse Werder Bremen deze week bereid was een transfersom van ruim 2,5 miljoen euro te betalen voor de Zweedse aanvaller Markus Rosenberg.

De kans bestaat dat Ajax de komende week nog afscheid van meer spelers moet nemen. Zdenek Grygera (Juventus) en Mauro Rosales (River Plate) staan in de belangstelling van buitenlandse clubs. Ook Olaf Lindenbergh wil Ajax graag verlaten.

Davids speelde vijf jaar (1991-1996) in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Hij won in 1995 onder meer de Champions League en de wereldbeker met Ajax. Daarna speelde hij voor AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. (ANP)