ABN Amro neemt `Chinese muren` zeer strikt

Adriaan Hiele heeft gelijk in zijn column `Aangeschoten Wild` (NRC Handelsblad, 20 januari); het is verstandig om in `Gevallen Engelen` te beleggen en ja, het unieke ABN Amro Europe Equity Revival Fund richt zich op de kelder van de beurzen.

En dat doet het fonds inderdaad door bedrijven te bezoeken die de ziekte juist bestrijden in plaats van de symptomen te bestrijden.

Meneer Hiele heeft zelfs gelijk als hij zegt dat een ander onderdeel van ABN Amro geld verdient met het redden van bedrijven door kredieten en leningen te verstrekken. En soms zijn de herstelplannen van de portfoliomanagers inderdaad deels gebaseerd op herfinancieringen.

Het is echter volstrekt onjuist te veronderstellen dat de beleggers van het Europe Equity Revival Fund vooraf op de hoogte zijn van de kredietverstrekkingen door andere onderdelen van ABN AMRO. Het is zelfs ten strengste verboden om dit soort informatie te hebben. Daar zijn zogenaamde Chinese muren voor opgericht, die ABN Amro zeer strikt neemt. Het is daarom uitgesloten dat het Europe Equity Revival Fund stukken van een mislukte financiering zou kopen.

Het grote succes van dit fonds is gestoeld op de contraire beleggingsstijl en de selectiekwaliteiten van de portfoliomanagers en niets anders.

    • Arnoud Diemers
    • Fund Managers Abn Amro Europe Equity Revival Fund
    • Martine Paap
    • Abn Amro Asset Management