www.elsewhere.org/pomo

Het heeft iets weg van de legendarische stunt waarmee de Amerikaanse natuurkundige Alan Sokal in 1996 een deel van de academische gemeenschap in verlegenheid bracht: hij schreef het onzinartikel ‘Transgressing the Boundaries: Towards a Transformative Hermeneutics of Quantum Gravity’, dat in volle ernst gepubliceerd werd door het wetenschappelijke tijdschrift Social text. De ‘postmodern generator’ op de website ‘Communications from elsewhere’ spuugt dergelijke postmoderne-wartaal-essays één voor één uit, geheel geautomatiseerd. Druk op F5 (pagina vernieuwen) en er rolt een gloednieuw Sokalartikel uit. Met filosofische kletspraat zoals: ‘If one examines nationalism, one is faced with a choice: either accept cultural narrative or conclude that the task of the observer is social comment, but only if sexuality is distinct from narrativity; otherwise, language is capable of significance.’

De ‘Band Name Generator’, op dezelfde site, is ook de moeite waard. Wat dacht u van: ‘The Heavenly Chain Policy’, ‘The Universal Horse Position’of ‘Grace Vera and the Modest Oddities’?

    • Reinier Kist