Vrolijk vegetarisch

Voor twee personen: 1 bloemkool zout, peper 1 ui halve gele paprika 1 blikje kikkererwten (400 ml) facultatief: 1 miniblikje linzen 1 bakje (180 gram) mild gekruide tofu 2 eetlepels olie 1 - 2 theelepels kerrie of massala 1 theelepel gemberpoeder of 1 eetlepel gembersiroop 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie of koriander

Een schotel waarvan ikzelf en tafelgenoten altijd weer vrolijk worden. De tofu is te vervangen door cashewnoten (75 tot 100 gram; even meebakken) of door een garnering van parten gekookt ei.

Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes. Van een grote kool kunt u een deel bewaren, bijvoorbeeld voor een soep op een andere dag. Kook de roosjes in 8 tot 10 minuten beetgaar in water met zout. Pel en snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Spoel de kikkererwten en de eventuele linzen in een vergiet met koud water af. Giet de bloemkoolroosjes af. Verhit de olie in een wok en bak hierin 3 minuten de stukjes tofu, ui en paprika. Doe er de bloemkool bij en strooi over alles kerrie- en gemberpoeder. Dan gaan de kikkererwten en de linzen erbij, plus een half kopje warm water. Schep het gerecht geregeld om en laat het op hoog vuur warm worden. Op smaak brengen met zout en peper. Strooi er de peterselie of koriander over.

Annelène van Eijndhoven

Morgen: Calabrese aubergines

    • Annelène van Eijndhoven