Theatersite

Actrice Ellen Vogel Foto HH Nederland, 2006 Ellen Vogel, actrice. Foto: Friso Keuris/Hollandse Hoogte
Actrice Ellen Vogel Foto HH Nederland, 2006 Ellen Vogel, actrice. Foto: Friso Keuris/Hollandse Hoogte Keuris/Hollandse Hoogte

Vandaag wordt actrice Ellen Vogel 85 jaar. Dat wordt niet alleen gevierd met een boek (Ellen Vogel, een hommage van Tonko Dop en Anneke Muller), maar ook met een eerbetoon op een website die aan theatergrootheden is gewijd.

De site bestaat nog niet zo lang en bevat dossiers over bekende theaterpersoonlijkheden: Mary Dresselhuys, Louis Bouwmeester, Wim Sonneveld en Ko van Dijk. Ter gelegenheid van haar verjaardag wordt Vogel de vijfde aan wie een dossier wordt gewijd. Nog dit jaar zullen er dossiers bij komen over Alexandra Radius, John Kraaijkamp sr., Erik Vos, Hans van Manen en Willem Nijholt.

De dossiers bevatten teksten, recensies en beeld- en geluidsfragmenten. Zo is er een filmpje over een bezoek aan Louis Bouwmeester, enkele weken voor zijn overlijden, en Wim Sonneveld is te zien in een rijtuigie met Leen Jongewaard en als frater Venantius.

Kijk voor meer theater op: www.eenlevenlangtheater.nl