Radio Voorkeur

Desmet live. Onder anderen historica Amanda Kluveld geeft commentaar op het rapport van de WRR over het geloven in het politieke domein dat volgens haar niet deugt en zelfs gevaarlijk is. Verder beoordeelt schrijfster Nelleke Noordervliet de film Babel van Alejandro Gonzáles Inárritu en het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Regisseur Jaap Spijkers praat over het toneelstuk De geschiedenis van de familie Avenier, van Maria Goos. Hij speelde ook in films als De Poolse Bruid en Cloaca. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. De Nederlands-Joegoslavische regisseuse Aneta Lesnikova vertelt over haar debuutfilm Does it hurt? The First Balkan Dogma . Verder de favoriete scène van regisseur Erik de Bruijn in de film Wilde Mossels en en het verhaal Ratten van Thijs de Boer. Wim de Bie licht enkele onlangs gepubliceerde Bieslog-berichten toe. Concertzender, 20.02-22.00u.

Casa luna. Hans Stout, directeur van Precious Woods, leverancier van tropisch FSC-hout praat over Braziliaanse concessies, foute keurmerken en website voor consumenten. Radio 1, 0.04-1.00u.