Protesten in Nepal tegen de regering

Protesten in Nepal tegen de regering Jaleswor, 26 jan. Nepalese medewerkers van het Madhesi Mensenrechtenforum gaan de straat op in Jaleswor, ongeveer 375 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kathmandu. Bij protesten tegen de regering in Madhesh, een smalle strook vruchtbaar land aan de grens met India die voornamelijk wordt bevolkt door Madhesis, zijn de afgelopen week vijf mensen omgekomen en tientallen gewond geraakt. Het Madhesi Mensenrechtenforum, dat de protesten leidt, zegt dat de regering in Kathmandu wordt gedomineerd door de elite uit de hooglanden. Veel Madhesis voelen zich gediscrimineerd en eisen een grotere vertegenwoordiging in de regering, de politie, het leger en het parlement. Foto AFP Nepalese workers at the Madhesi Janadhikar Forum stage a demonstration in Jaleswor, Mahottari, some 375 km (232 miles) south of Kathmandu 25 January 2007. Day time curfew was clamped on four towns in souther Nepal, as unrest in the rural region continued, leaving more than 60 protestors injured in the most recent violent protests. The violent protests begain last week after a 16-year-old boy was shot dead durign scuffle between Maoists and Madhesi activists who were protesting for increased politicial representation. AFP PHOTO/SAILESH UPRETI. AFP