Prins Filip boos op onvriendelijke pers

Brussel. Opnieuw heeft een lid van het Belgische koningshuis voor opwinding gezorgd. Ditmaal is het prins Filip, de oudste zoon van koning Albert en de beoogde troonopvolger. Op de nieuwjaarsreceptie van het paleis woensdag liet hij twee Vlaamse hoofdredacteuren bij zich roepen. Hij tikte hen op de vingers omdat ze te negatief over hem berichten, vindt hij. Dat meldden tal van Vlaamse media gisteren. Tegen hoofdredacteur Pol Van Den Driessche van tv-zender VTM zou de prins hebben gezegd: ”Ik kan het niet verdragen dat u vriendelijk bent op het paleis, maar dat u tegelijk kritisch over mij spreekt. Als u dat nog eens doet, bent u niet meer welkom op het paleis.” Van Den Driessche deed beklag bij premier Verhofstadt. Die verklaarde de handelwijze van Filip ongepast te vinden. Eerder deze maand kwam de jongste zoon van koning Albert, prins Laurent in het nieuws. Hij was de eerste Belgische prins ooit die is opgeroepen in een rechtszaak.