Oud, ouder, oudste

Oud, ouder, oudste Emiliano Marcado del Toro, uit Puerto Rico, werd in 1891 geboren. In 2005 stond hij al in het Guinnes Book of Records als de oudste man ter wereld. Woensdag is hij doodgegaan en hij is 115 jaar oud geworden. Niet alleen was hij de oudste man, maar ook de oudste mens. Dat was eerst Elizabeth Bolden uit Amerika, die 116 werd maar in december overleed. Nu is de Amerikaanse Emma Tillman de oudste. Om zich de oudste mens ooit te kunnen noemen moet Emma nog even doorzetten. Zij is pas 114. (foto: AP/Javier Gonzalez) ** FILE ** Emiliano Mercado Del Toro speaks to the media in Isabela, Puerto Rico, in this Jan. 20, 2005 file photo. Mercado, certified the oldest living person in the world by the Guinness Book of World Records, died of natural causes Wednesday at his home in Isabela. He was 115. (AP Photo/Javier Gonzalez) Associated Press

Emiliano Marcado del Toro, uit Puerto Rico, werd in 1891 geboren. In 2005 stond hij al in het Guinnes Book of Records als de oudste man ter wereld. Woensdag is hij doodgegaan en hij is 115 jaar oud geworden. Niet alleen was hij de oudste man, maar ook de oudste mens. Dat was eerst Elizabeth Bolden uit Amerika, die 116 werd maar in december overleed. Nu is de Amerikaanse Emma Tillman de oudste. Om zich de oudste mens ooit te kunnen noemen moet Emma nog even doorzetten. Zij is pas 114. (foto: AP/Javier Gonzalez)