Nieuwe grafsteen voor Vermeer

Delft, 26 jan. In de Oude Kerk in Delft ligt vanaf vandaag een nieuwe, grotere grafsteen voor de schilder Johannes Vermeer (1632-1675). Dat maakte een woordvoerder van de Vrienden van het Vermeercentrum vandaag bekend. Het initiatief voor de nieuwe grafsteen is genomen door de Vrienden van het Vermeercentrum. In april 2007 opent in Delft het Vermeercentrum haar deuren. Hierin is een tentoonstelling te zien over Vermeers werk, zijn leven en het 17e-eeuwse Delft waarin hij leefde. ”Op dit moment wordt de huidige herinneringssteen al jaarlijks door zo`n 40.000 bezoekers bezocht. De verwachting is dat met de opening van het centrum steeds meer toeristen op zoek gaan naar sporen van de schilder. Dat is een bijkomende reden om een grotere steen te plaatsen”, aldus een woordvoerder.