Karate tegen haai

Karate tegen haai Een 41-jarige Australische duiker ontsnapte deze week uit de bek van een mensenhaai. In troebel water had de man het dier niet zien aankomen. De roofvis greep hem bij het hoofd, en stond op het punt hem naar binnen te werken. Maar zijn bedoelde slachtoffer is specialist in karate en vocht flink terug. En de man deed nog iets slims. Hij trok zijn duikvest uit; knap in zo’n benarde positie. Zo kon hij ertussen uitknijpen. De verwondingen aan zijn hoofd vielen mee. Hopelijk heeft de haai zich niet in het vest verslikt. Witte haaien of mensenhaaien (Carcharodon carcharias) worden namelijk veel meer bedreigde dan mensen. Dat komt doordat er veel te veel op ze gejaagd en gevist wordt. Deze haai was drie meter lang, maar mensenhaaien kunnen wel zes meter worden – en dan moet je wel heel goed karate kunnen. Kenners zeggen trouwens dat haaien sowieso vaak mensen uitspugen waarin ze bijten – omdat die door de pakken niet zo lekker smaken als zeeleeuw. (foto BBC) Ten Deadly Sharks Copyright Jeremy Stafford- Deitsch 2001 This image may only be used for publicity purposes in connection with the broadcast of the programme as licensed by BBC Worldwide Ltd & must carry the shown copyright legend. It may not be used for any commercial purpose without a licence from the BBC.
Karate tegen haai Een 41-jarige Australische duiker ontsnapte deze week uit de bek van een mensenhaai. In troebel water had de man het dier niet zien aankomen. De roofvis greep hem bij het hoofd, en stond op het punt hem naar binnen te werken. Maar zijn bedoelde slachtoffer is specialist in karate en vocht flink terug. En de man deed nog iets slims. Hij trok zijn duikvest uit; knap in zo’n benarde positie. Zo kon hij ertussen uitknijpen. De verwondingen aan zijn hoofd vielen mee. Hopelijk heeft de haai zich niet in het vest verslikt. Witte haaien of mensenhaaien (Carcharodon carcharias) worden namelijk veel meer bedreigde dan mensen. Dat komt doordat er veel te veel op ze gejaagd en gevist wordt. Deze haai was drie meter lang, maar mensenhaaien kunnen wel zes meter worden – en dan moet je wel heel goed karate kunnen. Kenners zeggen trouwens dat haaien sowieso vaak mensen uitspugen waarin ze bijten – omdat die door de pakken niet zo lekker smaken als zeeleeuw. (foto BBC) Ten Deadly Sharks Copyright Jeremy Stafford- Deitsch 2001 This image may only be used for publicity purposes in connection with the broadcast of the programme as licensed by BBC Worldwide Ltd & must carry the shown copyright legend. It may not be used for any commercial purpose without a licence from the BBC. BBC

Een 41-jarige Australische duiker ontsnapte deze week uit de bek van een mensenhaai. In troebel water had de man het dier niet zien aankomen. De roofvis greep hem bij het hoofd, en stond op het punt hem naar binnen te werken. Maar zijn bedoelde slachtoffer is specialist in karate en vocht flink terug. En de man deed nog iets slims. Hij trok zijn duikvest uit; knap in zo’n benarde positie. Zo kon hij ertussen uitknijpen. De verwondingen aan zijn hoofd vielen mee.

Hopelijk heeft de haai zich niet in het vest verslikt. Witte haaien of mensenhaaien (Carcharodon carcharias) worden namelijk veel meer bedreigde dan mensen. Dat komt doordat er veel te veel op ze gejaagd en gevist wordt. Deze haai was drie meter lang, maar mensenhaaien kunnen wel zes meter worden – en dan moet je wel heel goed karate kunnen. Kenners zeggen trouwens dat haaien sowieso vaak mensen uitspugen waarin ze bijten – omdat die door de pakken niet zo lekker smaken als zeeleeuw. (foto BBC)