Justitie seponeert erfvredebreuk van Peter R. de Vries

Breda, 26 jan. Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda seponeert de erfvredebreukzaak van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, zo verklaarde een woordvoerder vandaag. De programmamaker werd in september op een besloten terrein in Oisterwijk aangehouden toen hij op zoek was naar een politieman die hij wilde confronteren met de resultaten van zijn onderzoek naar een aantal erfenissen die de agent onder verdachte omstandigheden had opgestreken. Gezien de uitkomst van het onderzoek naar de politieman acht het OM vervolging van het geringe feit niet opportuun. Eind december werd een ontslagprocedure tegen de politieman opgestart omdat ook de politie had geconcludeerd dat de agent zich schuldig maakte aan dezelfde feiten als De Vries genoemd had.