Eerste wedstrijd op natuurijs

Eerste wedstrijd op natuurijs Haaksbergen, 26 jan. In het Overijsselse Haaksbergen waren gisteravond 1.500 toeschouwers getuige van de eerste marathonwedstrijd op natuurijs van deze winter. Op Sportpark Scholtenhagen was bij de mannen Ingmar Berga, de Nederlandse kampioen op kunstijs, na tachtig ronden de sterkste van een kopgroep van zeven. Jan Maarten Heideman werd tweede, gevolgd door Roy Woeve. Bij de vrouwen zegevierde Daniëlle Bekkering. De schaatsster uit Den Ham won na veertig ronden de eindsprint van het peloton. Het was haar derde zege op rij op natuurijs, eerder won ze tweemaal in Zweden. Mariska Huisman eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Helen van Goozen. Foto Eric Brinkhorst haaksbergen schaatsmarathon foto eric brinkhorst veteranenhaaksbergen schaatsmarathon foto eric brinkhorst kopgroep elitehaaksbergen schaatsmarathon foto eric brinkhorst ssfeer elite marathonschaatsen
Eerste wedstrijd op natuurijs Haaksbergen, 26 jan. In het Overijsselse Haaksbergen waren gisteravond 1.500 toeschouwers getuige van de eerste marathonwedstrijd op natuurijs van deze winter. Op Sportpark Scholtenhagen was bij de mannen Ingmar Berga, de Nederlandse kampioen op kunstijs, na tachtig ronden de sterkste van een kopgroep van zeven. Jan Maarten Heideman werd tweede, gevolgd door Roy Woeve. Bij de vrouwen zegevierde Daniëlle Bekkering. De schaatsster uit Den Ham won na veertig ronden de eindsprint van het peloton. Het was haar derde zege op rij op natuurijs, eerder won ze tweemaal in Zweden. Mariska Huisman eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Helen van Goozen. Foto Eric Brinkhorst haaksbergen schaatsmarathon foto eric brinkhorst veteranenhaaksbergen schaatsmarathon foto eric brinkhorst kopgroep elitehaaksbergen schaatsmarathon foto eric brinkhorst ssfeer elite marathonschaatsen Brinkhorst, Eric