Dopingdossier van Spaanse wielrenner Pereiro gesloten

PARIJS. De mogelijke Tour-winnaar Oscar Pereiro hoeft niet te vrezen dat zijn positieve plas in de Ronde van Frankrijk gevolgen zal hebben. De Franse dopingjagers van de AFLD hebben zijn dossier en dat van negen andere renners gesloten na bestudering van hun medische gegevens. Pereiro, tweede achter de van doping verdachte Amerikaan Floyd Landis, was in opspraak gekomen na publicaties in de Franse krant Le Monde. Daarin werd gemeld dat de AFLD sancties wilde nemen omdat de Spanjaard de gevraagde medische informatie niet had opgestuurd. Pereiro mag met toestemming van de internationale wielrenunie UCI salbutamol gebruiken tegen astma, maar de Fransen wilden bewijzen zien. Die lieten lang op zich wachten. De UCI zei vorige week al dat de slordigheid van Pereiro de wielersport had geschaad maar vond ook de handelwijze van de Fransen niet netjes.