Dit is geen ongeluk

Dit is geen ongeluk Santiago. Recht tegenover het presidentiële paleis in de Chileense hoofdstad Santiago lijken enkele bussen te zijn gecrasht. Het ongeluk is echter in scene gezet door de Franse theatergroep Royal de Luxe. De ravage is ’s nachts opgezet, zodat onbewuste voorbijgangers door de voertuigen werden verrast. Royal de Luxe maakt sinds 1979 straattheater, vaak met mechanische marionetten. Hun huidige productie heet ‘De verborgen neushoorn’. Volgens de theatergroep heeft een doorgedraaide neushoorn uit Afrika de voertuigen omver geworpen. Vandaag wordt een vijf meter lang meisje, genaamd ‘De Kleine Reus’, verwacht om de hem te kalmeren. De groep nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de ‘ongebruikelijke therapie’ deel te nemen. De vorige show van de Fransen heette ‘De Olifant van de Sultan’ en was een verhaal over een reuzin die door de tijd kan reizen. Hiervoor werd een levensechte olifant van twaalf meter groot gebruikt. Foto AFP/Martin Bernetti View of crashed Chilean public buses (R foreground) 25 January, 2007 in Santiago in front of the presidential palace La Moneda. The scene belongs to the French Royal de Luxe street puppet theatre production "The hidden rhino", which willl be presented till Sunday. According to the Royal de Luxe communique, "a deranged rhino coming from Africa (...) hit and turned over the vehicles, and tomorrow (Friday) a five-meter tall girl known as "The Small Giant" is expected to calm him down. Everybody is invited to participate in this unusual therapy". The spectacular crash was stealthily set up at night, and caught passers-by unawares Thursday morning. AFP PHOTO/ Martin BERNETTI
Dit is geen ongeluk Santiago. Recht tegenover het presidentiële paleis in de Chileense hoofdstad Santiago lijken enkele bussen te zijn gecrasht. Het ongeluk is echter in scene gezet door de Franse theatergroep Royal de Luxe. De ravage is ’s nachts opgezet, zodat onbewuste voorbijgangers door de voertuigen werden verrast. Royal de Luxe maakt sinds 1979 straattheater, vaak met mechanische marionetten. Hun huidige productie heet ‘De verborgen neushoorn’. Volgens de theatergroep heeft een doorgedraaide neushoorn uit Afrika de voertuigen omver geworpen. Vandaag wordt een vijf meter lang meisje, genaamd ‘De Kleine Reus’, verwacht om de hem te kalmeren. De groep nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de ‘ongebruikelijke therapie’ deel te nemen. De vorige show van de Fransen heette ‘De Olifant van de Sultan’ en was een verhaal over een reuzin die door de tijd kan reizen. Hiervoor werd een levensechte olifant van twaalf meter groot gebruikt. Foto AFP/Martin Bernetti View of crashed Chilean public buses (R foreground) 25 January, 2007 in Santiago in front of the presidential palace La Moneda. The scene belongs to the French Royal de Luxe street puppet theatre production "The hidden rhino", which willl be presented till Sunday. According to the Royal de Luxe communique, "a deranged rhino coming from Africa (...) hit and turned over the vehicles, and tomorrow (Friday) a five-meter tall girl known as "The Small Giant" is expected to calm him down. Everybody is invited to participate in this unusual therapy". The spectacular crash was stealthily set up at night, and caught passers-by unawares Thursday morning. AFP PHOTO/ Martin BERNETTI AFP

Recht tegenover het presidentiële paleis in de Chileense hoofdstad Santiago lijken enkele bussen te zijn gecrasht. Het ongeluk is echter in scene gezet door de Franse theatergroep Royal de Luxe. De ravage is ’s nachts opgezet, zodat onbewuste voorbijgangers door de voertuigen werden verrast.

Royal de Luxe maakt sinds 1979 straattheater, vaak met mechanische marionetten. Hun huidige productie heet ‘De verborgen neushoorn’. Volgens de theatergroep heeft een doorgedraaide neushoorn uit Afrika de voertuigen omver geworpen. Vandaag wordt een vijf meter lang meisje, genaamd ‘De Kleine Reus’, verwacht om de hem te kalmeren. De groep nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de ‘ongebruikelijke therapie’ deel te nemen.

De vorige show van de Fransen heette ‘De Olifant van de Sultan’ en was een verhaal over een reuzin die door de tijd kan reizen. Hiervoor werd een levensechte olifant van twaalf meter groot gebruikt.