De kunstmatige boomtak

Terrah zocht naar opmerkelijke patenten.

Vandaag de laatste in de serie. Een boomtak uit 2002, voor stadshonden.

‘Een voorwerp dat te gebruiken is als speeltje voor een huisdier, bijvoorbeeld een hond. Deze kan het pakken, ronddragen en er op kauwen. Het voorwerp kan drijven, mogelijk gemaakt door een materiaal toe te passen dat lichter is dan water, bijvoorbeeld hout. Het voorwerp kan camouflage kleuren hebben.’

Dit zijn geen notities van God die al scheppend zijn gedachten laat gaan over de materiaalkeuze, eigenschappen en gebruiksmogelijkheden van een boomtak. Dit is patent-poëzie. Hier wordt een serieuze uitvinding beschreven!

Waarom zoveel tijd, moeite en geld geïnvesteerd in de uitvinding van ‘een boomtak’? Het antwoord moet liggen in het economische gegeven ‘schaarste’. Een dorpshond zit ruim in de takken, maar menige stadshond krijgt nooit of bijna nooit de kans zijn tanden te zetten in een echte boomtak. Daar liggen de kansen.

De uitvinder doet De Schepper nog een paar suggesties. De boomtak zou kunnen worden uitgevoerd in fluorescerende kleuren, maar ook kan hij gemaakt worden van eetbaar materiaal.

Meer over Terrah opterrah.net/terrahtimes