Charles Ducal wint Herman de Coninckprijs 2007

Antwerpen, 26 jan. Dichter Charles Ducal heeft woensdagavond de Herman de Coninckprijs 2007 gewonnen met zijn dichtbundel In inkt gewassen. Hij ontvangt een geldprijs van 6.000,-. De prijs voor het beste gedicht ging naar `Andermans hond` van Joke van Leeuwen, uit de bundel Wuif de mussen uit. Als beste debuut werd gekozen voor Er hangt een hoge lucht boven ons van Els Moors. Volgens de jury getuigt de bundel van Ducal ”van het eerste tot het laatste gedicht van een gerijpt literair meesterschap, waarin de dichter geen enkele concessie doet, noch aan de wereld, noch aan zichzelf.” De Herman De Coninckprijs voor de beste dichtbundel werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en staat open voor Vlaamse auteurs en in België wonende Nederlandstalige auteurs.