7 redenen om uit te gaan

Rotterdams eerste stadsdichters Presentatie WoordDansers als stadsdichters van Rotterdam Rotterdam: Arminius. Vrijdag 20.30u. Inl: www.woorddansers.nl WoordDansers (Jeroen Naaktgeboren & Arie Hordijk)

Nomads

Rozengracht 133-I, AmsterdamTelefoon (020) 344 64 01Keuken open di-do 19.00-23.30, vr-za 19.00-00.00, ma gesloten. Internationaal,creditcard, pinGemiddelde prijs 3-gangen à la carte 39,50 euroCategorie: Lounge

De ingrediënten voor een Nomads-avond: mysterieus geklede en bijzonder behulpzame bediening, een zwoele buikdanseres, een masseuse en een tarotlezeres. Je zou het eten bijna vergeten. Dat is supervers met aparte smaken en heerlijk cocktails. Na een avondje onbeschaamd achteroverliggend genieten is de rekening wel even schrikken.

redelijk | Het personeel voldoet aan het stereotype van Amsterdams horecapersoneel: niet gastvrij. De presentatie van het eten was leuk, maar erg karig voor wat je ervoor betaalt. Een leuke plek als je collega’s mee moet nemen op zakendiner en je de rekening achteraf kan declareren. (27-12-2006 K. van M. te Amsterdam)

redelijk | In Nomads is altijd wel wat te beleven. Het is fijn dat je niet wordt weggejaagd, je kunt zo lang blijven zitten als je wilt. Ook smaakt het eten goed, alleen lijken ze de laatste tijd te bezuinigen op de voorgerechten. (25-08-2006 C.A. te Almere)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 WORKSHOP

Mediteren aan de Noordzee

Noordwijk: Openbare Bibliotheek. Vrijdag 20.00u. Entree: 5 euro. Inl/res: 071-3613073; 071-3611710.

Vanavond kun je mediteren met Karel Klumpers. Onlangs verscheen van zijn hand het boek Mediteren aan de Noordzee, een wegwijzer voor wie (beter) wil leren mediteren. Niet om non of monnik te worden, maar om liefdevoller en gelukkiger te kunnen zijn, te midden van het complexe en drukke leven van de 21ste eeuw. Psychotherapeut Klumpers geeft tijdens de workshop basisinstructies hoe je zit- en loopmeditatie kunt beoefenen en hij geeft tips die je kunnen helpen om de meditatieve rust in het dagelijks leven te vinden en te bewaren.

3 VJ-WEDSTRIJD

Finale Visual Sensations

Amsterdam: Paradiso. Zaterdag 21.00u, deuren open 20.00u. Entree: 10 euro tot 0.00u, daarna 15 euro. Inl: www.visualsensations.nl

Zes finalisten strijden om de hoofdprijs van de landelijke vj-wedstrijd Visual Sensations. De finalisten zijn NEEF, Matzaplazt, EyeScream, ZANNE, TekNar en DMOS.TV. In een set van 20 minuten laten de vj’s in een live performance hun werk zien aan publiek en jury met muziek van een dj of eigen mix. Naast de hoofdprijs zal een publieksprijs worden uitgereikt. De finale wordt afgesloten met een internationale vj-nacht, met optredens van DJ Spooky (USA) en Addictive TV Audiovisual Set (UK).

4 DICHTERS

Presentatie WoordDansers als stadsdichters van Rotterdam

Rotterdam: Arminius. Vrijdag 20.30u. Inl: www.woorddansers.nl

Tijdens een speciale editie van de Poetry Slam in Arminius worden vanavond de WoordDansers (Jeroen Naaktgeboren & Arie Hordijk) gepresenteerd als eerste stadsdichters van Rotterdam. Het stadsdichterschap geldt in principe voor een jaar met mogelijke verlenging naar twee jaar. De WoordDansers willen van de nieuwe gedichten die Jeroen Naaktgeboren gaat schrijven, muzikale bewerkingen maken en deze laten verbeelden tot filmclips en animaties.

5 SOUL/JAZZ

New Cool Collective

Breda: Mezz. Vrijdag 22.00u. Entree: 15 euro. Inl/vvk: www.mezz.nl

New Cool Collective maakt dansbare soul en jazz aangevuld met Latijnse invloeden. Het collectief, met als bandleider saxofonist Benjamin Herman, bestaat uit acht zeer productieve muzikanten die ook meewerken aan allerlei andere projecten. De afgelopen maanden hebben de muzikanten gewerkt aan een live, bigband album dat in maart verschijnt. Het laatste album Trippin’ (2005) kwam tot stand tijdens een gezamenlijke week in een boerderij in de polder.

6 EVENEMENT

Coca-Cola Summer Experience

Amsterdam: het grote grasveld (voor de Gashouder) op het terrein van de Westergasfabriek. Vrijdag t/m zondag. Inl: www.coca-cola.nl

Coca-Cola organiseert als aftrap van hun nieuwe campagne een gratis toegankelijk ‘summer experience event’. Het evenement bestaat onder andere uit een reusachtige, zwevende kunstzon die 20 meter boven de grond zweeft en drie ‘summer areas’ waar je zal worden blootgesteld aan combinaties van zomerse geuren en geluiden. De officiële kick-off is vrijdag om 13.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is het evenemententerrein tussen 9.00 en 23.00 uur geopend en op zondag van 13.00 tot 23.00 uur.

7 REISMARKT

Reisdag in selexyz donner

Rotterdam: selexyz donner. Zaterdag 9.30-17.00u. Inl: www.selexyz.nl

Selexyz donner staat zaterdag geheel in het teken van reizen tijdens de reisdag ‘Het reizen vereist sterke zenuwen’ (Bob den Uyl). Naast de vele stands van reisorganisaties worden er lezingen gegeven door Carolien van Bergen, Cor Anneese, Trees van Rijsewijk. Mart Smeets signeert, Johan Elzenga geeft een demonstratie reisfotografie en Jan Dedering en Dirk-Jan Zonneveld maken hapjes. Marcelo Godoy brengt een doorlopend programma met Braziliaanse muziek.