7 redenen om thuis te blijven

Neurie weer mee met de Muppets The Muppets

World of WarCraft: The Burning Crusade

Vivendi Games, 34,95 euro (pc/Mac)

Alle World of WarCraft-spelers die hun verslaving tijdelijk even op pauze hadden gezet, opgelet! The Burning Crusade is namelijk verschenen, de officiële uitbreiding voor de onwaarschijnlijk populaire, en oneindig speelbare online role-playing game van ontwikkelaar Blizzard. Iedereen die ik dit spel de afgelopen jaren heb aangeraden is er hopeloos verslingerd aan geraakt. Het originele spel is inmiddels meer dan 8 miljoen keer verkocht. Toch begon zelfs de meest fanatieke fan te morren dat het tijd was voor iets nieuws. En voor The Burning Crusade hebben de makers dan ook alles uit de kast getrokken. Er zijn twee nieuwe speelbare rassen (de Blood Elves en de Draenei), een volledig nieuw gebied waarin spelers hun level 60 spelkarakters kunnen upgraden naar level 70, honderden nieuwe queesten & avonturen, alsook nieuwe wapens, monsters en te ontdekken geheimen. Het spel is bovendien toegankelijker geworden. Je knokt bijvoorbeeld makkelijker een speciaal harnas bij elkaar. Hier kunnen de fans zeker weer een jaar mee voort. (JM)

2 Film

Phone booth

Rtl5, 20.30-21.50u.

Een rinkelende telefoon moet je opnemen. Colin Farell staat bij een telefooncel als de telefoon rinkelt. Hij neemt op. De beller zegt dat hij Farell doodschiet als hij de telefoon ophangt. Het kleine rode lichtje dat schijnt vanuit een raam aan de overkant van de straat, laat zien dat de beller geen grapje maakt. Hij wil dat Farell toegeeft dat hij zijn vrouw bedriegt met een ander. Ook met Katie Holmes en Keifer Sutherland.

3 Reportage

The kustomizer

Discovery Channel, 22.00-23.00u.

Programma’s over de lifestyle van de rich and famous doen het altijd goed. In deze reportageserie maakt de kijker kennis met Big Daddy Vini, in het dagelijks leven Vini Bergeman. Hij maakt exclusieve gepimpte vervoersmiddelen voor de rijken der aarde. Van een superluxe helikopter tot een skateboard met een top van 100 kilometer per uur. Ideaal voor iedereen die genoeg heeft van de zoveelste herhaling van MTV’s Pimp my ride.

4 Radio

Argos

Radio 1, 10.00-10.30u.

Het radioprogramma Argos neemt een kijkje in de keuken van het NAVO-hoofdkwartier Allied Joint Force Command in het Zuid-Limburgse Brunssum. Reden voor dit bezoek aan een van de belangrijkste NAVO-hoofdkwartieren is de Duitse generaal Gerhard Back, die vandaag het commando overdraagt. Vanuit Brunssum wordt de ISAF-operatie in Afghanistan geleid, waar ook zo’n 2.000 Nederlandse militairen aan meedoen.

5 Mini plantjes

Petplant

www.pettreewinkel.nl, voor 5,95 euro per stuk

Vol nieuwsgierigheid kijk je als kind naar die grote cactus die op de vensterbank van je ouders staat. Hoe zouden die grote stekels aanvoelen? Het doet vast geen pijn als je ze héél voorzichtig aanraakt. Even proberen... Auw! Dat doet pijn! Waarom hebben papa en mama dat rotding ooit in huis gehaald? Nee, dan liever een pettree, een miniplantje van een paar centimeter groot in een capsule die je aan je sleutelbos kunt hangen. De kleine stekelige ‘huisdierplantjes’ schijnen al een grote rage te zijn in Japan. Licht hebben ze nauwelijk nodig, water evenmin. Als je ze goed verzorgt schijnen ze maanden in de capsule te kunnen leven. Eenmaal te groot valt de pettree over te planten. De vraag is of ook Europeanen binnenkort massaal rondlopen met deze plantjes aan hun sleutelbos. Of is het opgelopen cactustrauma daar te groot voor? (DH)

6 Tv Tunes

Televisie intro's van vroeger

http://www.yasin.be/tvintro.php

Een dag of soms wel een week wachten. Elke aflevering zat je aan de buis gekluisterd. Ja, je bleef er zelfs voor thuis. Eindelijk was het dan zo ver: je favoriete tv-show kwam weer langs. Bij de eerste noten van de tune begon het in je buik te kriebelen. Opeens was het afgelopen: de laatste aflevering uitgezonden of ‘jouw’ serie moest plaatsmaken voor een nieuwe show. Nooit meer dat kriebelende gevoel en geen antwoord op de vraag hoe het afloopt met de held, waarmee je urenlange avonturen beleefde. En de tune? Die neurie je af en toe nog, maar hoe die nou precies ging? Deze site biedt uitkomst. De maker verzamelde ruim honderd tunes en zette ze op alfabetische volgorde. Van Flipper tot The Fresh Prince of Bel-Air en van The Super Mario Bros Super Show tot Beverly Hills 90210, op deze website vind je alle tunes van je favoriete televisieseries terug. Kies, klik en geniet weer van die kriebel in je buik. (LvdS).

7 Docudrama

The rise and fall of Rome

Tien, morgen 20.00-22.10u.

Het kan natuurlijk maar zo dat je vorig weekend het docudrama The rise and fall of Rome hebt gemist op Tien. Gelukkig heeft de BBC er een drieluik van gemaakt en heb je nog twee kansen. Afgelopen zaterdag zagen we hoe Nero, die keizer was van 54 tot 68, zich steeds minder bezighield met het landsbestuur en zich vooral overgaf aan zijn passies voor toneel en muziek. Hoe hij bijna de hele senaat liet uitmoorden en zelfs zijn eigen vrouw dood schopte. Nero was ervan overtuigd dat hij een god was. Hoe kon hij zich anders zo misdragen zonder ervoor gestraft te worden? Morgen de aflevering ‘Romeinse Rijk: Spartacus’. Nadat Spartacus slechts gewapend met een aantal keukenmessen en vleesspiesen met zeventig anderen uit een gladiatorschool ontsnapt, weet hij een leger op de been te brengen dat er bijna in slaagt om supermacht Rome op de knieën te krijgen. Deel 3 gaat over Pompeï. (ML)

Met bijdragen van David Haakman, Marleen Luijt, Jan Meijroos en Leoni van de Schraaf