Sneeuw ontregelt delen van Europa

Sneeuw ontregelt delen van Europa San Sebastian. Een man beschermt zich met een paraplu tegen de sneeuw, terwijl hij zijn hond uitlaat. Het noorden van Spanje had gisteren last van zware sneeuwval. Ook andere Europese landen hadden te maken met sneeuwstormen. Zeker vijf mensen kwamen door het winterweer om het leven. Ook ontstonden lange files en raakte het vliegverkeer ontregeld. In het westen en zuiden van Duitsland vielen drie verkeersdoden door de gladheid. In Oostenrijk stierf een 35-jarige Duitser die een dag eerder door sneeuw en ijzel met zijn auto in een slip was geraakt en tegen een touringcar was gebotst. Op de luchthaven van Frankfurt brachten duizenden passagiers de nacht door omdat de start- en landingsbaan door zware sneeuwval was gesloten. In München werden vluchten geschrapt. De luchthaven van Praag werd zelfs helemaal gesloten. Door de sneeuw strandden ook automobilisten in Frankrijk en de Alpenlanden. Alleen al op de Franse A6, de weg van Parijs naar Lyon, moesten in de nacht van dinsdag op woensdag 6000 mensen de nacht doorbrengen in de auto, in sporthallen, in scholen en bij bewoners langs de route. De verwachting is dat de komende dagen nog meer sneeuw valt in Midden-Frankrijk en de Alpen. Foto Juan Herrero/AP A man protects himself with an umbrella while walking his dog on the beach of San Sebastian, Spain, Wednesday, Jan. 24, 2007, as snow keeps on falling in northern parts of Spain. (AP Photo/EFE, Juan Herrero) ** LATIN AMERICA, CARIBBEAN AND SPAIN OUT **
Sneeuw ontregelt delen van Europa San Sebastian. Een man beschermt zich met een paraplu tegen de sneeuw, terwijl hij zijn hond uitlaat. Het noorden van Spanje had gisteren last van zware sneeuwval. Ook andere Europese landen hadden te maken met sneeuwstormen. Zeker vijf mensen kwamen door het winterweer om het leven. Ook ontstonden lange files en raakte het vliegverkeer ontregeld. In het westen en zuiden van Duitsland vielen drie verkeersdoden door de gladheid. In Oostenrijk stierf een 35-jarige Duitser die een dag eerder door sneeuw en ijzel met zijn auto in een slip was geraakt en tegen een touringcar was gebotst. Op de luchthaven van Frankfurt brachten duizenden passagiers de nacht door omdat de start- en landingsbaan door zware sneeuwval was gesloten. In München werden vluchten geschrapt. De luchthaven van Praag werd zelfs helemaal gesloten. Door de sneeuw strandden ook automobilisten in Frankrijk en de Alpenlanden. Alleen al op de Franse A6, de weg van Parijs naar Lyon, moesten in de nacht van dinsdag op woensdag 6000 mensen de nacht doorbrengen in de auto, in sporthallen, in scholen en bij bewoners langs de route. De verwachting is dat de komende dagen nog meer sneeuw valt in Midden-Frankrijk en de Alpen. Foto Juan Herrero/AP A man protects himself with an umbrella while walking his dog on the beach of San Sebastian, Spain, Wednesday, Jan. 24, 2007, as snow keeps on falling in northern parts of Spain. (AP Photo/EFE, Juan Herrero) ** LATIN AMERICA, CARIBBEAN AND SPAIN OUT ** Associated Press

Een man beschermt zich met een paraplu tegen de sneeuw, terwijl hij zijn hond uitlaat. Het noorden van Spanje had gisteren last van zware sneeuwval. Ook andere Europese landen hadden te maken met sneeuwstormen. Zeker vijf mensen kwamen door het winterweer om het leven. Ook ontstonden lange files en raakte het vliegverkeer ontregeld.

In het westen en zuiden van Duitsland vielen drie verkeersdoden door de gladheid. In Oostenrijk stierf een 35-jarige Duitser die een dag eerder door sneeuw en ijzel met zijn auto in een slip was geraakt en tegen een touringcar was gebotst.

Op de luchthaven van Frankfurt brachten duizenden passagiers de nacht door omdat de start- en landingsbaan door zware sneeuwval was gesloten. In München werden vluchten geschrapt. De luchthaven van Praag werd zelfs helemaal gesloten.

Door de sneeuw strandden ook automobilisten in Frankrijk en de Alpenlanden. Alleen al op de Franse A6, de weg van Parijs naar Lyon, moesten in de nacht van dinsdag op woensdag 6000 mensen de nacht doorbrengen in de auto, in sporthallen, in scholen en bij bewoners langs de route. De verwachting is dat de komende dagen nog meer sneeuw valt in Midden-Frankrijk en de Alpen.