Rotterdam

Rotterdam Het International Film Festival Rotterdam viert de komende anderhalve week zijn 36ste editie. Er zijn een paar grote namen, een paar usual suspects en vooral heel veel ontdekkingen in het programma. Bijna 250 lange films en zo’n 425 korte zijn er te zien. Veertien daarvan, debuten of tweede films, zitten in de competitie om de Tiger Awards. Maar in Rotterdam is de competitie niet zaligmakend. Ontdekkingen zijn er even goed te doen in programma-onderdelen zoals Sturm und Drang voor jonge filmers, Time and Tide met speciale aandacht voor geëngageerde films en Kings and Aces voor de gevestigde orde. Maar wat heet gevestigde orde? Terwijl ze op het filmfestival van Berlijn de nieuwe Robert DeNiro vertonen, kiezen ze in Rotterdam voor Syndromes and a Century van Apichatpong Weerasethakul of voor de nieuwe Tsai Ming-liang. Dus ook in die categorie valt er nog genoeg te ontdekken voor de filmliefhebber. Slotfilm is op zaterdag 3 februari de langverwachte The Prestige van Christopher (Memento) Nolan. International Film Festival Rotterdam t/m 3 febr in bioscopen op en rond Schouwburgplein, Rotterdam. Scene uit ‘La Antena’ van Esteban Sapir Verschillende scènes uit ‘La antena’ van de Argentijnse filmer Esteban Sapir. Midden: de meedogenloze Mr. TV. De zwart-witfilm van Sapir opende gisteren de 36ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Hij is 26 en 27 januari en 1 februari nog te zien.
Rotterdam Het International Film Festival Rotterdam viert de komende anderhalve week zijn 36ste editie. Er zijn een paar grote namen, een paar usual suspects en vooral heel veel ontdekkingen in het programma. Bijna 250 lange films en zo’n 425 korte zijn er te zien. Veertien daarvan, debuten of tweede films, zitten in de competitie om de Tiger Awards. Maar in Rotterdam is de competitie niet zaligmakend. Ontdekkingen zijn er even goed te doen in programma-onderdelen zoals Sturm und Drang voor jonge filmers, Time and Tide met speciale aandacht voor geëngageerde films en Kings and Aces voor de gevestigde orde. Maar wat heet gevestigde orde? Terwijl ze op het filmfestival van Berlijn de nieuwe Robert DeNiro vertonen, kiezen ze in Rotterdam voor Syndromes and a Century van Apichatpong Weerasethakul of voor de nieuwe Tsai Ming-liang. Dus ook in die categorie valt er nog genoeg te ontdekken voor de filmliefhebber. Slotfilm is op zaterdag 3 februari de langverwachte The Prestige van Christopher (Memento) Nolan. International Film Festival Rotterdam t/m 3 febr in bioscopen op en rond Schouwburgplein, Rotterdam. Scene uit ‘La Antena’ van Esteban Sapir Verschillende scènes uit ‘La antena’ van de Argentijnse filmer Esteban Sapir. Midden: de meedogenloze Mr. TV. De zwart-witfilm van Sapir opende gisteren de 36ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Hij is 26 en 27 januari en 1 februari nog te zien.

Het International Film Festival Rotterdam viert de komende anderhalve week zijn 36ste editie. Er zijn een paar grote namen, een paar usual suspects en vooral heel veel ontdekkingen in het programma. Bijna 250 lange films en zo’n 425 korte zijn er te zien. Veertien daarvan, debuten of tweede films, zitten in de competitie om de Tiger Awards. Maar in Rotterdam is de competitie niet zaligmakend. Ontdekkingen zijn er even goed te doen in programma-onderdelen zoals Sturm und Drang voor jonge filmers, Time and Tide met speciale aandacht voor geëngageerde films en Kings and Aces voor de gevestigde orde. Maar wat heet gevestigde orde? Terwijl ze op het filmfestival van Berlijn de nieuwe Robert DeNiro vertonen, kiezen ze in Rotterdam voor Syndromes and a Century van Apichatpong Weerasethakul of voor de nieuwe Tsai Ming-liang. Dus ook in die categorie valt er nog genoeg te ontdekken voor de filmliefhebber. Slotfilm is op zaterdag 3 februari de langverwachte The Prestige van Christopher (Memento) Nolan.

International Film Festival Rotterdam t/m 3 febr in bioscopen op en rond Schouwburgplein, Rotterdam.