Radio Voorkeur

Desmet live. Onder anderen Rob de Wijk over zijn vertrek bij het instituut Clingendael en aandacht voor het beleid van president Chavez van Venezuela die miljoenen dollars aan oliegeld gebruikt om sociale projecten op te zetten. Verder historicus Henk den Heijer over het scheepsjournaal van de 17de-eeuwse admiraal Jan Dirksz Lam en acteur Bob Schwarze over de voorstelling waarin hij de Portugese dichter Pessoa speelt. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Gesprek over de ethiek achter sloop, nieuwbouw en restauratie van woningen met de Delftse hoogleraar André Thomsen en met architectuurhistoricus Sabine Lebesque. Verder jazz-zangeres en componiste Eva Baggerman over vibrato en de stem van klassiek zangeres Arlene Auger. En Gideon Levy gaat op zoek naar een geschikt bejaardentehuis voor zijn oude dag. Concertzender, 20.02-22.00u.

Casa luna. Hans Westra van de Anne Frank Stichting praat o.a. over de Spaanse auteur Jorge Semprún die de ‘Nooit meer Ausschwitzlezing’ houdt en staat stil bij de Holocaust Memorial Day. Radio 1, 0.04-1.00u.