Prehistorische haai laat zich zien

Prehistorische haai laat zich zien Tokio. In de buurt van de Japanse hoofdstad Tokio is onverwacht deze vrouwelijke franjehaai boven water gekomen. Franjehaaien zijn de enig overgebleven soort van een zeer oude tak van de haaienfamilie en er is weinig bekend van hun levenswijze. Ze leven op diepten van 120 tot 1200 meter. Een nabijgelegen oceanium verplaatste de haai, ongeveer zo groot als een mens, naar een reservoir om het dier te filmen. De haai was er volgens het oceanium al slecht aan toe en overleed enkele uren daarna. Foto Reuters A frilled shark, rarely seen alive because its natural habitat is 600 metres or more under the sea, is seen in this photo released by the Awashima Marine Park in Numazu, south of Tokyo January 24, 2007. The primitive shark was caught and filmed at the Japanese marine park after receiving a call from a fisherman at a nearby port on Sunday when he came across the odd-looking eel-like creature with a mouthful of sharp teeth. EDITORIAL USE ONLY NO SALES NO ARCHIVE REUTERS/Awashima Marine Park/Handout (JAPAN)
Prehistorische haai laat zich zien Tokio. In de buurt van de Japanse hoofdstad Tokio is onverwacht deze vrouwelijke franjehaai boven water gekomen. Franjehaaien zijn de enig overgebleven soort van een zeer oude tak van de haaienfamilie en er is weinig bekend van hun levenswijze. Ze leven op diepten van 120 tot 1200 meter. Een nabijgelegen oceanium verplaatste de haai, ongeveer zo groot als een mens, naar een reservoir om het dier te filmen. De haai was er volgens het oceanium al slecht aan toe en overleed enkele uren daarna. Foto Reuters A frilled shark, rarely seen alive because its natural habitat is 600 metres or more under the sea, is seen in this photo released by the Awashima Marine Park in Numazu, south of Tokyo January 24, 2007. The primitive shark was caught and filmed at the Japanese marine park after receiving a call from a fisherman at a nearby port on Sunday when he came across the odd-looking eel-like creature with a mouthful of sharp teeth. EDITORIAL USE ONLY NO SALES NO ARCHIVE REUTERS/Awashima Marine Park/Handout (JAPAN) REUTERS