nrc.nl/blogs

www.nrc.nl CIA. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA is een pagina op de profielensite Facebook begonnen om personeel te werven, schrijft Marie-José Klaver op haar blog. „‘Want to be a part of a mission that’s larger than all of us? Join the CIA’s National Clandestine Service and be on the front line of American intelligence’, zo luidt de openingstekst. Op de site staat ook een YouTube-filmpje over de spannende aspecten van een carrière bij de CIA. ‘It’s an invaluable tool when it comes to peer-to-peer marketing’, zegt een woordvoerder over Facebook op Wired News. www.nrc.nl/klaver The seal of the Central Intelligence Agency, on the floor of the foyer at the CIA Headquarters, in Langley, VA is shown in a photo taken Thursday, March 3, 2005. Photograph: Dennis Brack/Bloomberg News
www.nrc.nl CIA. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA is een pagina op de profielensite Facebook begonnen om personeel te werven, schrijft Marie-José Klaver op haar blog. „‘Want to be a part of a mission that’s larger than all of us? Join the CIA’s National Clandestine Service and be on the front line of American intelligence’, zo luidt de openingstekst. Op de site staat ook een YouTube-filmpje over de spannende aspecten van een carrière bij de CIA. ‘It’s an invaluable tool when it comes to peer-to-peer marketing’, zegt een woordvoerder over Facebook op Wired News. www.nrc.nl/klaver The seal of the Central Intelligence Agency, on the floor of the foyer at the CIA Headquarters, in Langley, VA is shown in a photo taken Thursday, March 3, 2005. Photograph: Dennis Brack/Bloomberg News Bloomberg News

Lelijk beeld. Correspondent Coen van Zwol loopt vooruit op het vertrek van de burgemeester van Moskou. „Het aftellen is begonnen: dit jaar eindigt het schrikbewind van burgemeester Loezjkov in Moskou. Maar wat gebeurt er daarna met de bronzen gruwelen waarmee zijn favoriete kunstenaar Zoerab Tsereteli de stad heeft opgezadeld? Bijtjesdag? Worden ze in Nacht und Nebel naar de smelter getakeld? Blijven ze gewoon staan?

„Zo staat in september deze Godzilla tien jaar in de Moskva. Met 94 meter is het ’s werelds op twee na grootste standbeeld. Wat stelt het voor, een windsurfer die met een opgerolde krant vliegen mept? Nee, tsaar Peter de Grote.

„Hij heeft daar niets te zoeken. Peter de Grote haatte het rebelse Moskou en verplaatste zijn hoofdstad naar St Petersburg. Maar behalve ongepast is Tsereteli’s ‘tsaar op een stapel wrakhout’ vooral oerlelijk. Bespottelijk. Volstrekt uit proportie. En mogelijk daarom juist kunst, want moet kunst niet schokken, verbijsteren en vastgeroeste denkbeelden op de helling zetten?”

www.nrc.nl/moskou

CIA. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA is een pagina op de profielensite Facebook begonnen om personeel te werven, schrijft Marie-José Klaver op haar blog. „‘Want to be a part of a mission that’s larger than all of us? Join the CIA’s National Clandestine Service and be on the front line of American intelligence’, zo luidt de openingstekst. Op de site staat ook een YouTube-filmpje over de spannende aspecten van een carrière bij de CIA. ‘It’s an invaluable tool when it comes to peer-to-peer marketing’, zegt een woordvoerder over Facebook op Wired News.

www.nrc.nl/klaver