Moordverdachten Noida aangevallen

De twee verdachten in het Indiase schandaal rond de moord op zeker twintig kinderen en jonge vrouwen zijn vandaag door een woedende menigte in elkaar geslagen toen zij de rechtbank uitkwamen. Onder de aanvallers, die hun gang konden gaan voordat een politiekordon de mannen afschermde, waren enkele advocaten. Een verdachte, de zakenman Moninder Singh Pandher, verloor het bewustzijn en is opgenomen in een ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Pandher en zijn bediende Surender Kohli werden vorige maand gearresteerd in de stad Noida, even buiten New Delhi, nadat menselijke resten waren gevonden in de tuin van Pandhers huis. In de afgelopen weken zijn zeker twintig schedels ontdekt, die veelal met andere lichaamsdelen in plastic zakken waren gestopt en in een goot verstopt. Familieleden van vermiste personen reageerden woedend op de vondst, omdat de politie hun aangiftes van vermissing genegeerd had, volgens hen omdat zij arm zijn. De meeste slachtoffers zijn afkomstig uit een sloppenwijk nabij het huis.

De federale recherche heeft het onderzoek inmiddels overgenomen van de lokale politie en de verdachten onderworpen aan een leugendetectortest. Ook probeert de recherche hen tot een bekentenis te brengen door de toediening van ‘waarheidsserum’. Vandaag werden de twee voorgeleid bij de rechtbank in Ghaziabad, aan de rand van New Delhi.

Nabestaanden eisen de executie van de mannen en houden wakes voor het huis. In de sloppenwijk zijn de afgelopen twee jaar zeker 38 personen vermist geraakt. (AP, AFP, BBC)