Internet Voorkeur

De site 'Een leven lang theater'

Theater. Morgen wordt de actrice Ellen Vogel 85 jaar. Dat wordt niet alleen gevierd met een boek (Ellen Vogel, een hommage van Tonko Dop en Anneke Muller), maar ook met een eerbetoon op de website www.eenlevenlangtheater.nl.

De site bestaat nog niet zo lang en bevat dossiers over bekende theaterpersoonlijkheden: Mary Dresselhuys, Louis Bouwmeester, Wim Sonneveld en Ko van Dijk. Ter gelegenheid van haar verjaardag wordt Vogel de vijfde aan wie een dossier wordt gewijd. Nog dit jaar zullen Alexandra Radius, John Kraaijkamp sr., Erik Vos, Hans van Manen en Willem Nijholt volgen.

De dossiers bevatten teksten, recensies en beeld- en geluidsfragmenten. Zo is er een filmpje over een bezoek aan Louis Bouwmeester, enkele weken voor zijn overlijden, en Wim Sonneveld is te zien in een rijtuigie met Leen Jongewaard en als frater Venantius.

Het project ‘Een leven lang theater’ is ingegeven door de ambitie van het Theater Instituut Nederland om een multimediale encyclopedie op te zetten, die informatie over voorstellingen en theaterpersoonlijkheden moet ontsluiten voor een breed publiek. Als de financiële middelen het toelaten wordt de site de komende jaren uitgebreid, waarbij ook andere theatervormen aan bod komen, zoals dans, revue, mime en opera.

Zie verder: www.eenlevenlangtheater.nl