Feyenoord maakt winst dankzij verkoop spelers

ROTTERDAM, 25 jan. Voetbalclub Feyenoord heeft het vorige seizoen afgesloten met een positief resultaat van 2,3 miljoen euro na belastingen. Het seizoen ervoor draaide de Rotterdamse club nog met groot verlies (5,6 miljoen). Die cijfers maakte de directie gisteravond bekend tijdens een bijeenkomst van het Feyenoord Supporters Platform. De Rotterdamse club dankt de winst over het seizoen 2005-2006 vooral aan de verkoop van Dirk Kuijt (Liverpool) en Salomon Kalou (Chelsea), hetgeen 17,4 miljoen euro opleverde. Uit die opbrengst is een bedrag van 6 miljoen euro aangewend om de schuldenlast te verminderen. De omzet daalde licht van 38,6 miljoen naar 37,9 miljoen. Het vermogen bedraagt 0,6 miljoen negatief. Volgens de directie heeft Feyenoord voldoende liquide middelen om dit seizoen aan zijn verplichtingen te voldoen.