En verder

Den Haag ZuidWest Wijnand Galema verzorgt op 27 jan (11u-17u30) een aflevering van Stroom Travels met als onderwerp Beeldende kunst in Den Haag ZuidWest. De vernieuwing van de wederopbouwwijken in Den Haag ZuidWest is momenteel in volle gang. Bij de sloop van veel van de originele huizen en scholen in Den Haag ZuidWest blijken echter al veel kunstwerken te zijn verdwenen. De Dienst Monumentenzorg heeft aan architectuurhistoricus Wijnand Galema gevraagd een inventarisatie te maken van toegepaste kunst in Den Haag ZuidWest in de periode 1945-1970. Stroom Travel van 27 januari voert langs een aantal van deze kunstwerken.

Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag. Kosten per deelnemer: € 37,50 (incl lunch). Res: 070-3658985; www.stroom.nl

Stadswandeling Amsterdam Op 28 jan bieden het Amsterdams Historisch Museum en Amsterdam City Walks een combinatie aan tussen een rondleiding in het museum en een stadswandeling door Amsterdam. Het thema: Amsterdam door de eeuwen heen.

Rondleiding 12u30-13u30 en stadswandeling 14u-15u30. Kosten: €12,50 p.p. (excl. toegang museum). Start centrale kassa Amsterdams Historisch Museum, Nieuwezijds Voorburgwal 357, Amsterdam. Res: 06-18257014 & info@amsterdamcitywalks.com

Literaire Salon Het Limburgs Museum in Venlo organiseert op 28 jan een filmprogramma. Om 14u wordt gestart met ‘Zuid-Limburg, land van orchidee en nachtegaal’ van filmer Hub. Leufkens. Om 15u is er een vervolg met compilatie van filmbeelden over de vasteloavend in Venlo en Tegelen tussen 1928 en 1977.

Limburgs Museum, Keulsepoort 5, Venlo. Inl: 077-3522112; www.limburgsmuseum.nl

Literaire Salon 2 Op 28 jan (15u) is er in de Centrale Bibliotheek Amsterdam een Literaire Salon met Hans Münstermann (De bekoring), winnaar AKO Literatuurprijs 2006 en Gerbrand Bakker (Boven is het stil), winnaar van de DebutantenPrijs 2006. De presentatie is in handen van Remco Volkers.

Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam. Kaarten:020-5230801 of de Ticketshop op het Leidseplein. Inl: www.oba.nl

De Nieuwe Kerk organiseert tijdens de tentoonstelling Istanbul. De Stad en de Sultan de ‘donderdagavonden’. Tijdens deze avonden is De Nieuwe Kerk tot 22u ’s avonds geopend met speciale activiteiten rond de Ottomaanse cultuur zoals concerten, debatten, theater, dans, literatuur, stand-up comedy en films. Het thema op 1 febr (20u) is Istanbul & Nederland. Met een vertoning van de documentaire film Lâle, over 400 jaar Nederlands-Turkse betrekkingen.

Nieuwe Kerk, Amsterdam. Gratis toegankelijk voor bezoekers van de tentoonstelling. Reserveren is niet mogelijk. Inl: www.nieuwekerk.nl