Al Gore trots op Oscarnominaties voor zijn film

Rotterdam, 25 jan. De film An Inconvenient Truth van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore over de gevaren van de opwarming van de aarde is eergisteren genomineerd voor twee Oscars - voor beste documentaire en voor het beste lied. Ook al werd hij zelf niet genomineerd, de nominaties zijn voor regisseur Davis Guggenheim en zangeres Melissa Etheridge voor haar nummer I Need to Wake Up, toch meldt Gore op zijn site dat hij ”dolblij” is en dat de ”film heeft bijgedragen aan de bewustwording over de klimaatscrisis bij mensen in de Verenigde Staten en grote delen van de rest van de wereld.” Volgens hem bewijst An Inconvenient Truth dat films ”echt een verschil in de wereld kunnen maken.” Medewerkers van Gore meldden dat de voormalige vicepresident volgend maand van plan is om naar de Oscaruitreikingen te komen.