Akzo houdt vast aan beursgang Organon

Chemieconcern Akzo Nobel houdt vast aan zijn voornemen om zijn farmaceutische dochter Organon Biosciences naar de beurs te brengen. Dat heeft het concern vandaag gemeld.

Afgelopen weken hadden verschillende partijen interesse getoond in een eventuele overname van Organon Biosciences. Maar geen van de voorstellen was interessant genoeg om erop in te gaan, laat een woordvoerder van het concern desgevraagd weten. „Op dit moment garandeert een beursgang in onze ogen een betere langetermijnwaarde voor aandeelhouders.”

Dat Akzo in de toekomst toch voor een overname van Organon Biosciences kiest, na de beursgang die voor de komende maanden gepland staat, sluit hij niet uit.

Akzo maakte begin vorig jaar bekend zijn farmacietak naar de beurs te willen brengen. In eerste instantie zal dat om een belang van 20 tot 30 procent gaan. Uiteindelijk wil Akzo zijn farmacietak helemaal afstoten, om zich helemaal op verf en chemicaliën te richten.

Hoeveel partijen interesse hebben getoond in een overname van Organon Biosciences wil de woordvoerder niet zeggen. Volgens geruchten zouden vooral private-equitybedrijven, waaronder KKR, Alpinvest en CVC, geïnteresseerd zijn in een overname, maar dat wil Akzo niet bevestigen.