A`dam doneert aan hulpfonds voor Probo Koala ramp

Amsterdam, 25 jan. De gemeente Amsterdam geeft toch geld voor internationale hulp aan Ivoorkust voor de ramp met de Probo Koala. Dat maakte de Amsterdamse wethouder Marijk Vos (GroenLinks, Milieu) gisteren bekend. Amsterdam doet dit op verzoek van staatssecretaris Van Geel (Milieu). Het geld wordt gestort in een fonds van de Verenigde Naties. Het schip de Probo Koala verliet afgelopen zomer met een giflading de haven van Amsterdam en kwam uiteindelijk aan in Ivoorkust. Daar werd het afval gedumpt, waarbij duizenden mensen ziek werden en tien personen overleden. Door de gemeente werden diverse fouten gemaakt bij de behandeling van het schip, maar Vos heeft een rechtstreeks verband tussen de ramp en het handelen van Amsterdam altijd ontkent. Hoeveel geld de gemeente geeft is nog niet bekend.