Tot en met vrijdag winters

Het blijft tot en met vrijdag koud in het land, in het weekeinde komen de temperaturen ver boven het vriespunt uit en is het alweer gedaan met de koude periode.

Afgelopen nacht heeft het voor de tweede keer op rij flink gevroren. In het oosten en zuiden van het land zijn temperaturen tot min 9 graden gemeten. Alleen op de Waddeneilanden, in Hoek van Holland en te Vlissingen vroor het niet. Verder werd het in de noordelijke provincies en de westelijke helft van het land plaatselijk wit door sneeuwval.

Vanavond en vannacht is het vrijwel overal droog en helder of licht bewolkt. De minimumtemperatuur loopt vannacht uiteen van 0 of 1 graad vlak aan zee tot plaatselijk min 7 graden in het binnenland. Bij weinig wind kan er een mistbank ontstaan.

Morgen zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperatuur varieert van iets onder nul plaatselijk in het binnenland (dat betekent dan een ijsdag) tot rond 2 graden aan de kust. Er waait een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Vrijdag krijgen we een dooiaanval met als gevolg neerslag in de vorm van regen, sneeuw en/of ijzel. Dit kan hinder opleveren voor het verkeer. Bij een matige tot vrij krachtige naar zuidwest of west draaiende wind wordt het heel geleidelijk tussen 1 en 7 graden.