Rotterdam krijgt eigen regiosoap

ROTTERDAM, 24 jan. RTV Rijnmond krijgt een eigen regiosoap. De dramaserie, die in het voorjaar wordt opgenomen, krijgt als titel Koning van de Maas. Dat heeft het Rotterdams Fonds voor de Film (RFF) woensdag bekendgemaakt.

De serie is mede ontwikkeld door Rogier Proper. De televisiemaker was eerder betrokken bij soapseries als GTST en OnM en dramaproducties als Hertenkamp, Retour Den Haag en Blauw Blauw. Bij het schrijven van de afleveringen worden onder meer studenten betrokken van de nieuwe opleidig scriptschrijven van de hogeschool INHOLLAND. Het fenomeen regiosoap heeft in korte tijd enorm aan populariteit gewonnen. Omroep Friesland kent de series Baas Boppe Baas en Dankert & Dankert. De serie Van Jonge Leu en Oale Groond, oorspronklijk voor RTV Oost gemaakt, is in Nederland een ware hype. Koning van de Maas moet in het najaar te zien zijn op RTV Rijnmond.