Radio Voorkeur

Kunststof. Sopraan Claron McFadden vertelt over haar recital The unforgettable songs met werk van de componist Leonard Bernstein en nummers uit The West Side Story. Ze werkte met orkesten als het London Philharmonic Orchestra en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Fotograaf Taco Anema vertelt over zijn boek Tales of Water, A Child’s View. Het boek is onderdeel van zijn project van een reis door vijftien landen dat in beeld en geluid vastlegt hoe kinderen met water omgaan. Verder actrice Gonny Gaakeer over Die ehe der Maria Braun van R.W. Fassbinder en een atelierbezoek aan de Amsterdamse Janneke Tangelder. Concertzender, 20.02-22.00u.

Casa luna. Directeur van het diamantbedrijf Royal Asscher Diamond Edward Asscher verfoeit het bestaan van conflictdiamanten. Morgen gaat de film Blood Diamond in première, de eerste publieksfilm over de geschiedenis van diamanten waar bloed aan kleeft. Asscher geeft zijn visie op de diamanthandel en de gevaren en emoties die het product omringen. Radio 1, 0.04-1.00u.