Ontdekkingsfestival

Wie zich in ‘Rotterdam’ stort, kan wel wat tips van de filmredactrie gebruiken.

Als je naar het filmfestival van Berlijn gaat, verheug je je op de nieuwe Clint Eastwood, of de nieuwe De Niro. In Cannes hoop je Ozon te zien en in Venetië Kitano. Maar in Rotterdam? In Rotterdam verheug je je op het festival. Er komen heus films voorbij van wie ze hier Kings and Aces noemen, grootmeesters als Tsai Ming-liang (I Don’t Want to Sleep Alone) of Werner Herzog (Rescue Dawn). Natuurlijk moet je die hier gaan zien, want wie weet komen ze nooit meer in de Nederlandse bioscoop. Maar je verheugt je op de ontdekkingen uit de krochten van de cinema die dit festival voor je opent. In de catalogus lezen we over de eerste Balkan Dogma-film, over Belgische drummers en Finse gitaristen en over een Filippijnse Anna Magnani. Wat kan dat in hemelsnaam voor iemand zijn? Kijken! BB